The Student Hotel Maastricht is open

24 oktober 2017

Het afgelopen jaar werd het Eiffelgebouw in Maastricht omgebouwd van sanitairfabriek tot The Student Hotel. TECHERS speelde een rol in dit mooie project door te voorzien in aanvullend personeel voor ketenpartner Bectro Installatietechniek. 

Het is het tiende The Student Hotel waaraan TECHERS met Bectro heeft samengewerkt. In vakblad Stedenbouw geeft TECHERS-directeur Joost Kleinjan een toelichting op het project: “Gedurende de werkzaamheden hebben ongeveer acht mensen van TECHERS het team versterkt.” Omdat het tegenwoordig moeilijk is om goed technisch personeel te vinden, is een speler als TECHERS onmisbaar bij het vinden van voldoende technisch personeel.

Vastigheid en variatie

Joost Kleinjan legt uit hoe TECHERS het voor elkaar krijgt om geschikt personeel te vinden: “We willen een betrouwbare opdrachtgever zijn en we zorgen ervoor dat mensen een duidelijk aanspreekpunt hebben.” Medewerkers zijn vaak jarenlang aan TECHERS verbonden. “Deze medewerkers hebben vastigheid, maar ook variatie. Daarom kiezen ze voor ons en niet voor een vaste baas,” aldus Kleinjan.

Onderscheidend karakter

In The Student Hotel in Maastricht zijn 378 kamers voor studenten gerealiseerd. Daarnaast zijn er lofts en incubators voor startende innovatieve en creatieve bedrijven. Het pand, gelegen in het Sphinxkwartier, moet studenten, creatieve professionals en vernieuwers aantrekken en de wijk een onderscheidend karakter geven. Op 1 september zijn de eerste studenten ingetrokken.

Meer informatie over het project vind je in Stedenbouw #745 vanaf pagina 130. Je kunt de editie hier online lezen.

Deel deze pagina op: