TECHERS werkt mee aan The Student Hotel

8 juni 2017

The Student Hotel is één van de grootste projecten waar TECHERS, samen met opdrachtgever Bectro, op dit moment aan meewerkt. Onze Techers realiseren de installatie van de elektrotechniek en bouwen mee aan de moderne kamers en grote gemeenschappelijke ruimtes.

The Student Hotel richt zich op studenten en vestigt zich in bijzondere gebouwen in Nederland en daarbuiten. In The Student Hotel ontmoeten (internationale) studenten elkaar in een eigentijdse setting. Het concept is bedoeld voor studenten die graag comfortabel wonen. De hotels zijn dan ook van alle gemakken voorzien: studeer- en loungeplekken, restaurant, fitnessruimte en vertrekken om de was te doen.

Door luxe en design te combineren met gemak en comfort vormt The Student Hotel een plek waar je het hele studiejaar kunt verblijven. Een concept als dit vraagt natuurlijk om duurzame en goed afgewerkte techniek.

Adembenemend effect

The Student Hotel huisvest zich voornamelijk in oude, monumentale panden die flink wat renovatiewerk nodig hebben. Het lijkt op het eerste gezicht een ongewone keuze voor een moderne keten als The Student Hotel om zich in verouderde gebouwen te vestigen, maar het resultaat is juist verrassend mooi!

Het contrast van de oude monumentale bouw met een gestileerde inrichting heeft een adembenemend effect. We vinden het geweldig dat we daaraan een bijdrage mogen leveren. Zo werken, dankzij onze Techers, alle elektronische componenten in de hotels in Rotterdam (7 verdiepingen, 222 kamers) en Amsterdam (4000 vierkante meter aan faciliteiten) naar behoren.

Ambities van The Student Hotel

The Student Hotel heeft grote ambities. Het doel is om 41 hotels in negen Europese landen te realiseren vóór het jaar 2021. Bovendien moeten alle hotels voor ten minste 10 procent worden voorzien van zonne-energie en andere warmtebronnen. Kortom, er is de komende tijd nog genoeg te doen voor TECHERS.

Opnieuw opgebouwd

De nieuwe vestiging van The Student Hotel in Eindhoven is dit voorjaar opgeleverd. Het originele gebouw, dat grenst aan het Centraal Station, was zó vervallen dat deze tot de grond toe is afgebroken. Mede door de inzet van onze Techers werd de nieuwe toren vanaf de grond weer opgebouwd. Op onderstaande afbeelding zie je links het hotel in de steigers en rechts het uiteindelijke resultaat: een modern hotel met een fantastisch uitzicht. Het hotel is 80 meter hoog en telt 400 kamers!

The Student Hotel Eindhoven: before and after!

Maastricht

Ook in Maastricht wordt er hard gewerkt. In samenwerking met opdrachtgever Bectro werken we aan de renovatie van het vervallen monumentale Eiffelgebouw, waar The Student Hotel zich gaat vestigen. Bekijk onderstaand filmpje om een indruk te krijgen van waar we mee bezig zijn.

The Student Hotel Maastricht zal naar verwachting dit najaar haar deuren openen. In onze volgende blog vertellen we je meer over dit project en lees je hoe drie stagiairs Elektrotechniek hun eerste werkervaring opdoen bij The Student Hotel.

Deel deze pagina op: