TECHERS biedt kansen om dromen uit te laten komen

4 juli 2016

Maria en Massimo, twee mensen die door omstandigheden geen plek hadden op de arbeidsmarkt. Via TECHERS zijn zij begonnen aan een basiscursus sterkstroom in Dordrecht.

Binnenkort ronden zij hun opleiding af en hebben zij voldoende achtergrond om in te stromen op MSI niveau. Hieronder kun je de reactie’s lezen van Maria en Massimo op een zestal vragen.

 

Maria

Hoe ben je met Techers in aanraking gekomen?

Ik ben met Techers in aanraking gekomen via het Albeda College.

Wat waren je verwachtingen van de opleiding voordat je begon?

Om heel eerlijk te zijn ben ik er heel open in gegaan, had wel een en ander gehoord maar wist niet echt wat ik kon verwachten. Dus ik liet alles maar over me heen komen en tot nu toe bevalt het me prima en heb ik het erg naar mijn zin.

Ik zie en leer veel dingen die ik anders nooit gezien zou hebben of meegemaakt. Onze docent Cees Kroon heeft wat dat betreft heel erg zijn best gedaan om ons zo veel mogelijk dingen te leren wat mij natuurlijk erg aansprak. Dit heb ik als erg leuk ervaren want dit was boven mijn verwachtingen.

In hoeverre zijn die verwachtingen uitgekomen?

Mijn verwachtingen zijn tot nu toe stapje voor stapje aan het uitkomen en zie ik mijn doelen en toekomst steeds dichterbij komen. Hier word ik heel enthousiast van aangezien mijn leven niet altijd over rozen is gegaan is nu eindelijk mijn tijd aangebroken en dat voelt beter dan ik ooit in woorden kan uitleggen. HEERLIJK!

Wat vind je het nuttigste dat je hebt geleerd tijdens je opleiding?

Ik ben van mezelf erg leergierig en als ik weer heel eerlijk mag zijn, vind ik alles nuttig wat ik tot nu toe heb geleerd. Alles is mooi meegenomen voor nu en in mijn toekomst. Ik zeg altijd je bent nooit te oud om bij te leren.

Hoe zie je je eigen toekomst nu voor je?

Ik zie mijn toekomst heel positief in. Ik hoop een leuke baan te vinden waar ik mezelf kan blijven ontwikkelen en groeien om zo mijn doelen die ik heb uit te laten komen. Op die manier wil ik in staat zijn om goed voor mijn kinderen te kunnen zorgen zonder dat ik me druk hoef te maken of het deze maand wel mogelijk is.

Daarnaast wil ik voor mezelf ook een aantal doelen bereiken: zoals een leuke eengezinswoning met een mooie tuin waar ik gek op ben. Leuk op vakanties kunnen gaan voor mijn kinderen en uiteraard mag mijn motor rijbewijs en een mooie motor er bij er ook niet aan ontbreken! Voor de rest ben ik een heel tevreden mens en heb ik niet veel wensen behalve geluk en gezondheid wat ik erg belangrijk vind.

Wat is jouw echte droom?

Ik heb maar 1 echte doom, naast mijn doelen die ik wil bereiken, en dat is genoeg geld sparen om te reizen naar Costa Rica. Daar hoop ik eindelijk mijn biologische moeder te vinden zodat ik haar nog een keer kan aankijken en vasthouden na 32 jaar en eventueel haar te verzorgen tot ze er niet meer is.

Ze zeggen alles heeft zijn tijd, nu maar hopen dat nog niet te laat is. Tot die tijd blijf ik positief en mijn best doen zodat ik kan bereiken wat ik wil. Wij in Costa Rica zeggen “La Pura Vida”, dit betekent “het pure leven”, dat is wat ik ben; het pure leven!

Massimo

Hoe ben je met TECHERS in aanraking gekomen?

Ik ben bij Techers via het Albeda College gekomen. En bij het Albeda College ben ik via de gemeente Capelle aan den IJssel gekomen.

Wat waren je verwachtingen van de opleiding voordat je begon?

Mijn verwachtingen waren dat ik veel zou gaan leren, mezelf ontwikkelen en nieuwe ervaringen opdoen wat ik ook in een werkomgeving kan verwachten.

In hoeverre zijn die verwachtingen uitgekomen?

Ik heb tot nu toe heel veel geleerd. Ik had niet verwacht zoveel te kunnen weten wat ik nu weet, maar ondanks de goede uitleg en aandacht ben ik er zeker erop vooruit gegaan.

Wat vind je het nuttigste dat je hebt geleerd tijdens je opleiding?

Het nuttigste wat ik heb geleerd is dat ik nu een technische tekening kan lezen. Tekeningen van installaties en de stroomkring schema’s ervan. Ook dat je verschillende installaties hebt en daar bedoel ik onder andere mee: verschillende schakelaars, aansluiting voor de bedrading (verschillende diktes pijpleidingen) latjes, groepenkasten, en de automaatjes. Ook heb ik geleerd gereedschappen op de juiste manier te gebruiken.

Hoe zie je je eigen toekomst nu voor je?

In de toekomst zie ik mijzelf als een ervaren en zelfstandig monteur met een vaste baan bij een goed en leuk bedrijf. Met goede en leuke collega’s en een leuke werksfeer.

Wat is jouw echte droom?

Mijn droom is dat ik een vaste baan heb als zelfstandig elektromonteur. Daardoor kan ik een huis kopen, leuke auto erbij en dat ik ook elk jaar op vakantie kan en mag gaan. Het liefst eerst naar de Molukken omdat dat mijn eerste keer zal zijn.

Wil je meer weten over opleidingen via TECHERS? Neem gerust contact met ons op!

Deel deze pagina op: