Happy Techers

Dennis, 22 jr.
Vlaardingen

TECHER sinds februari 2016

“Ik heb de opleiding MBO 4 Podiumtechniek Licht + Toneel specialisatie gedaan. Op het moment ben ik bezig met een opleiding eerste monteur elektrotechnische industriële installaties en systemen. Aan deze opleiding ben ik in september begonnen.”

Elektro- en beveiligingstechniek

“Omdat ik op dit moment veel verschillende bedrijven voorbij zie komen op de plek waar ik nu werk (Ministerie van VROM in Den Haag) zie ik ook verschillende kanten van mijn vak. Bijvoorbeeld brandmeldinstallaties, meet- en regeltechniek en data- en beveiligingstechniek. Om eerlijk te zijn vind ik al deze kanten van elektrotechniek prachtig.”

“Ik wil me graag verder verdiepen in de beveiligingstechniek. Zelf vind ik het een mooi gegeven om een simpel pasje voor een kaartlezer te houden en dat er dan een deur voor je open gaat. Ook werken met beveiligingscamera’s is iets wat ik mooi vind. De laatste tijd let ik goed op in winkels of op andere plekken waar ik kom welk merk er gebruikt wordt. Om daar thuis dan weer verder onderzoek naar te doen.”

Podiumtechniek

“Voordat ik begon bij TECHERS werkte ik als theatertechnicus. Met collega’s bouwde ik vanuit het niets een voorstelling op. En we reisden door heel Nederland. Zo kwam ik ook al elke dag met techniek in aanraking.

“Nadat ik mijn opleiding MBO 4 Podiumtechniek Licht + Toneel specialisatie had afgerond wilde ik verder studeren. Na een kort HBO-avontuur kwam ik TECHERS tegen op een open dag van het Albeda. Na een leuk en positief gesprek ben ik snel aangenomen bij TECHERS en ook snel aan het werk gezet.

Zelfstandig werken

“Bij het Ministerie van VROM (waar ik op het moment nog steeds werk) voer ik verschillende werkzaamheden uit. In mijn eerste maanden bij het project ben ik voornamelijk bezig geweest om op verschillende verdiepingen de bekabeling te trekken. De afgelopen 2 maanden ben ik zelfstandig bezig met het afwerken van deze verdiepingen. Dit houdt in dat ik verschillende schakelmaterialen plaats en aansluit, lampen aansluit en MIVA toiletten aansluit.”

“Het loopt lekker als je thuis na een dag hard werken kan zeggen; “Zo, dat is af.” Over een jaar zit ik in mijn laatste jaar van mijn opleiding. Ik hoop dat ik dan een goed beeld heb van welke kant ik precies op wil.”

“Het fijne aan TECHERS is dat wanneer je belt er direct actie wordt ondernomen en je vragen goed worden beantwoord.”