Een reis om de wereld op zoek naar duurzame oplossingen

11 juli 2016

Sailors for Sustainability

Twee zeilers, Ivar & Floris, maken een wereldreis waarin ze op zoek gaan naar duurzame oplossingen voor de planeet en de mensheid.


Ivar
is gefascineerd door ecosystemen, klimaatverandering en duurzame economieën. Hij heeft zijn hele leven gezeild en heeft ruim 20 jaar ervaring als zeilinstructeur. Hij heeft een opleiding gevolgd tot Industrial Engineer aan de universiteit van Twente en meer recent een opleiding aan de Cambridge Institute for Sustainability Leadership. Momenteel werkt hij op de bij multinational AkzoNobel aan de verduurzaming van verf en chemicaliën. Tijdens zijn reis zal hij als freelancer blijven werken aan duurzaamheidsprojecten via zijn eigen Instituut Voor een Duurzame Toekomst – IVeDT.

Floris is gepassioneerd door onderwerpen als mensenrechten en milieubescherming. Hij is opgegroeid in Zwitserland en is pas recent een actieve zeiler geworden. Hij heeft zich in het bijzonder gericht op zeezeilen en heeft het inmiddels geschopt tot skipper level. Floris heeft rechten gestudeerd aan de universiteit van Maastricht en heeft een master behaald in mensenrechten aan het European Inter – University Centre for Human Rights and Democratisation (EIUC). Na zijn periode als advocaat voor advocatenkantoor Clifford Chance in Amsterdam begon hij zijn eigen juridische advisering en een coördinatiecentrum voor het doorverwijzen van juridische verzoeken van NGO’s naar advocatenkantoren voor pro bono advies.

Introductie video

De Route

 

Duurzame oplossingen in 9 verschillende thema’s

  1. Community
  2. Climate
  3. Ecosystems
  4. Economy
  5. Spirituality
  6. Energy
  7. Transportation
  8. Buildings
  9. Nutrition

Amsterdam Shares

Een van de eerste duurzame oplossingen van de Sailors for Sustainability is Amsterdam Shares. Wist je dat een gemiddelde drilboor in privébezit slechts 13 minuten wordt gebruikt tijdens de gehele levensduur? De rest van de tijd ligt-ie daar maar, niets te doen. Dit vraagt om een antwoord op de vraag; Waarom kopen we iets dat we bijna nooit gebruiken? Zou het niet veel makkelijker en duurzamer zijn om de drilboor gewoon even van je buurman te lenen? Het idee is simpel maar heeft significante voordelen. Lees meer over Amsterdam Shares op de blog van Sailors for Sustainability.

 

Deel deze pagina op: