Skip to main content
Doet

Studenten maken The Student Hotel!

By april 8, 2019No Comments

Drie studenten van ROC Leeuwenborgh lopen stage bij TECHERS. Ze werken aan de renovatie van The Student Hotel in Maastricht: één van de TECHERS-projecten van dit moment.

The Student Hotel is een hotelketen die zich voornamelijk richt op studenten uit het buitenland die voor een langere tijd in – in dit geval – Maastricht verblijven om te studeren en te werken. Maar ook toeristen die Maastricht willen verkennen, kunnen terecht bij The Student Hotel om als hotelgast te overnachten.

The Student Hotel: een internationale speler

De accommodaties van The Student Hotel bestaan uit kamers van hoge kwaliteit, afgewisseld met grote gemeenschappelijke ruimtes waar studenten en andere gasten elkaar kunnen ontmoeten. Er zijn faciliteiten aanwezig om in alle rust te kunnen studeren, ontspannen en sporten. Je kunt er zelfs je was doen.

Deze hotels zitten natuurlijk van onder tot boven vol met (internet)kabels, verlichting, brandmelders, wandcontactdozen, enzovoorts. Als aankomend elektromonteur kun je hier dus je hart ophalen.

The Student Hotel heeft grote ambities en groeit razendsnel. Zowel nationaal als internationaal. In Nederland zijn er al vijf vestigingen, maar ook in de rest van Europa kun je (binnenkort) overnachten in een Student Hotel. Je kunt al terecht in Parijs en Milaan. Onder andere Madrid, Rome en Berlijn staan op de planning.

Monumentaal pand

The Student Hotel Maastricht gaat zich vestigen in het oude Eiffelgebouw in het Sphinxkwartier aan de rand van de stad. Dit monumentale pand is helemaal vervallen en moet vanaf de grond worden opgebouwd.

De studenten van het ROC Leeuwenborgh doen onder begeleiding van ervaren monteurs hun eerste werkervaring op. Er is flink wat werk aan de winkel, want het hotel wil in het najaar van 2017 haar deuren openen voor gasten.

TECHERS sprak met de drie stagiairs van het ROC Leeuwenborgh over hun werkzaamheden en ervaringen bij The Student Hotel.

Pim

Pim volgt een mbo-niveau 3 opleiding Elektrotechniek. Zijn stagedagen begint hij met het doornemen van de planning. Daarna gaat hij aan de slag. Pim: “Gedurende de dag loop ik mee met een ervaren monteur die ik assisteer bij het kabeltrekken. Ik help ook bij het aansluiten van wandcontactdozen.” Over de renovatie van The Student Hotel kan hij kort zijn: “Ik had niet gedacht dat het zo’n groot project zou zijn. Maar ik vind het heel tof om hier te mogen werken.”

Pim ervaart zijn stage anders dan de vakken die hij op school volgt. “Om eerlijk te zijn,” zegt hij, “is er weinig overlapping met de theorie. Maar het praktijkgedeelte komt wel overeen met wat er op school geleerd wordt.”

Na het behalen van zijn diploma wil Pim graag nog meer ervaring opdoen. “Uiteindelijk hoop ik in de particuliere sector aan het werk te gaan, want ik vind het erg leuk om mensen thuis te helpen.” Wanneer hij nog wat verder in de toekomst kijkt, ziet hij het wel zitten om een eigen elektrobedrijf te beginnen. “Het lijkt me erg leuk om dan actief te zijn in de huisinstallaties,” vertelt Pim.

stagiairs-techers

Frank

Frank studeert Elektrotechniek op mbo-niveau 4. Tijdens zijn stage bij The Student Hotel is hij vooral in de weer met de verlichting, het inbouwen van stopcontacten en het maken van buisinstallaties. “Een aantal aspecten uit de praktijklessen die ik op school heb gevolgd, komen hier ook terug,” vertelt Frank. “Ik herken bijvoorbeeld de kleuren van de draden, daar heb ik eerder over geleerd. Voor de rest is het heel leuk om te zien en te ervaren hoe het er in de praktijk aan toe gaat. Ik ben zeker aan het genieten van mijn stage.”

Frank wil na The Student Hotel nog meer ervaring op gaan doen op verschillende projecten. “Mijn droombaan? Dat vind ik nog ver weg. Misschien wil ik met PLC’s (Programmable Logic Controller, red.) gaan werken. Ik wil me in ieder geval breed ontwikkelen.”

Melihsah

Net als Frank volgt Melihsah een mbo-opleiding in de elektrotechniek op niveau 4. Toen hij aan zijn stage begon, had hij al wat vakkennis opgedaan tijdens de praktijklessen op zijn opleiding. “Voordat mijn stage begon, hoopte ik dat ik bij The Student Hotel nog veel zou gaan leren,” vertelt Melihsah. En dat is het geval. “Tijdens mijn stagedagen heb ik al veel kabels getrokken. Nu ben ik voornamelijk bezig met contactdozen plaatsen en buisinstallaties maken.”

Na het behalen van zijn diploma wil Melihsah blijven doorleren. Een opleiding Engineering op hbo-niveau, dat lijkt hem wel wat. En daarna? Melihsah: “Het is altijd mijn droom geweest om auto-ontwerper te worden. Maar misschien gaat dat door deze stage bij The Student Hotel wel veranderen.”

Ook op zoek naar een technische stage?

Ben jij ook op zoek naar een uitdagende stageplaats, waar je alles leert over het vak van ervaren monteurs? Neem dan contact op met TECHERS via 010 21 61 903 of stuur een mail naar: d.jansen@techers.nl.

Andere berichten

ZEGT
december 14, 2020

TECHERS ZEGT NEE TEGEN RACISME

Anti-discriminatie beleid bij de werving en selectie De bedrijfsvoering van Techers BV is er op gericht om werkzoekenden een eerlijke kans op werk te geven, ongeacht diens leeftijd, geslacht, burgerlijke…
Zoekt
april 16, 2019

TECHERS ZOEKT WEER BBL-ERS

Voor instroom september 2019 zoekt TECHERS weer enthousiaste BBL leerlingen. In een BBL-traject heb je als student een arbeidsovereenkomst met een werkgever (dat zijn wij) en daarnaast volg je 2 avonden in…
Maastricht_1Ontwikkelt
april 8, 2019

The Student Hotel Maastricht is open

Het afgelopen jaar werd het Eiffelgebouw in Maastricht omgebouwd van sanitairfabriek tot The Student Hotel. TECHERS speelde een rol in dit mooie project door te voorzien in aanvullend personeel voor ketenpartner…

Leave a Reply